Tekstin koko
VALIKKO

Kerhot

Raahen seutukunnassa järjestetään erilaista kerhotoimintaa lapsille, nuorille, perheille ja äideille. Kerhot ovat asiakkaille maksuttomia.

Alle kouluikäisten kerhot ja perhekahvilat

Seurakunnan päiväkerhot on tarkoitettu 3-5- vuotiaille lapsille. Kerhoissa on erilaista toimintaa, siellä pidetään hartaushetki, ulkoillaan, syödään eväät ja opetellaan toimimaan ryhmässä toiset huomioiden.

Perhekerhot ja perhekahvilat on tarkoitettu alle kouluikäisille lapsille ja heidän vanhemmilleen, hoitajilleen tai isovanhemmilleen.

Raahen kaupunki tarjoaa leikkitoimintaa 3- 5 vuotiaille lapsille kaksi kertaa viikossa kaksi tuntia kerrallaan. Leikkitoimintaan haetaan erillisellä hakemuksella ja toimintaan osallistumisesta peritään
lukukausimaksu.
Hakemus: https://www.raahe.fi/sites/raahe.fi/files/liitetiedostot/varhaiskasvatus/Ollinsaaren%20leikkitoiminta%2C%20hakemus.pdf
Perjantaisin leikkitoiminnassa on avointa toimintaa kaikille raahelaisille vanhemmille lapsineen. Perjantain toiminta on perheille maksutonta.
https://www.raahe.fi/kunnallinen-varhaiskasvatus/leikkitoiminta-avoin-paivakoti

Mannerheimin lastensuojeluliiton perhekahvilaan ovat tervetulleita kaikki lastensa kanssa, lapsiperheet, isät, äidit, isovanhemmat, perhepäivähoitajat jne. Perhekahvilassa jutellaan, kahvitellaan ja leikitään lasten kanssa:
Raahe: https://www.mll.fi/yhdistykset/mannerheimin-lastensuojeluliiton-raahen-paikallisyhdistys-ry/

Siikajoen nuorisotyö yhteistyössä hyvinvointikuntayhtymän perhetyöntekijän kanssa järjestää ipanaklubitoimintaa. Toiminta on tarkoitettu äideille/isille ja vauvoille. Myös odottavat äidit ovat tervetulleita.
Ipanaklubi kokoontuu Siikajoen kylällä Heikinhovin nuorisotilassa (osoite Heikintie 1) joka toinen torstai klo 10.00 - 12.00 (parittomat viikot) ja Ruukissa nuorisotalo Ruorissa (osoite Pekkalantie 11)
joka toinen torstai klo 10.00 - 12.00 (parilliset viikot).
Lisätietoja toiminnasta antavat nuoriso-ohjaaja Elina Matkaselkä, puh. 040 315 6255 ja perhetyöntekijä Sirpa Jounila, puh. 040 135 8018.

Kouluikäisten kerhot

4H-yhdistykset järjestävät erilaista kerhotoimintaa kouluikäisille.

Pyhäjoen vapaa-aikatoimi järjestää liikunnallista kerhotoimintaa ala- ja yläkouluikäisille. Toiminta vaihtelee kausittain.
http://www.pyhajoki.fi/liikunta/liikuntaryhmät

Varhaisnuorten kerhot

Raahen ja Pyhäjoen seurakunnat järjestävät varhaisnuorisolle (ala-asteikäisille) erilaista kerhotoiminta:

Siikajoen nuorisotoimi: http://www.siikajoki.fi/ajankohtaista-0

Nuorisotilat

Pääasiassa yläasteikäisille nuorille on eri kunnissa tarjolla nuorisotiloja

Muuta toimintaa

Ensi ja turvakodin avopalvelupuolella toimintatalo Sinisiivessa toimii arkipäivisin Tenavatupa
klo 8.30 - 15.30 välisenä aikana. Tällöin vanhemmat voivat ennalta sovitusti tuoda lapsiaan hoitoon Tenavatuvalle. Toiminnalla mahdollistetaan vanhemmille asiointi- ja omaa aikaa. Tenavatuvan toiminnasta peritään maksu, joka on 3€/ lapsi/ tunti. Jos tarvitset Tenavatuvan palveluita, soita
puh. 050 329 4597.

Lapsirikas-hanke, Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä, Raahen seurakunta ja Mannerheimin lastensuojeluliiton paikallisyhdistys järjestävät yhdessä ilmaista lapsiparkkitoimintaa alle 10-vuotiaille lapsille keskiviikkoisin klo 17.00 - 19.30 perhetyön yksikkö Tirlittanissa, osoite Rantakatu 8, ovi 5, 1 kerros. Lapsiparkkiin ilmoittaudutaan osoitteessa lapsirikas.raahe(at)gmail.com. Viestiin lasten nimet, iät ja puhelinnumero sekä muut tarvittavat tiedot. Perhe saa vahvistusvietin parkkiin mahtumisesta pari päivää ennen tapahtumaa.

SPR:n Raahen osasto pitää kansainvälisyysklubia maahanmuuttaja- ja kantasuomalaisperheille joka toinen keskiviikko. Mukavaa tekemistä ja yhdessäoloa.
https://www.facebook.com/events/896807520393611

SPR:n Siikajoen osasto pitää kansainvälisyysklubia maahanmuuttaja- ja kantasuomalaisperheille joka toinen torstai. Mukavaa tekemistä ja yhdessäoloa.
https://www.facebook.com/sprsiikajoki/timeline?ref=page_internal

Naisten kerho/Ladies Club: SPR:n Raahen osasto ja Hyvä alku Raahessa -hanke järjestävät naisteniltoja kerran kuukaudessa, osoitteessa Rantakatu 5 B. Naistenilloissa tehdään kaikkea mukavaa. Jokaisella illalla on oma teema. Mukaan voi tulla myös vain nauttimaan hyvästä tunnelmasta, juttelemaan, juomaan kahvia/teetä ja syömään pientä purtavaa.
Seuraa ilmoittelua: Facebook: hyvä alku Raahessa tai https://rednet.punainenristi.fi/node/34911

Ladies club: Red cross/Raahe and Good start in Raahe -project organize womens evenings every month. Address is Rantakatu 5B. Every evening we make something nice. In each evening we have different theme. Yoy can also come just enjoy good spirit, talk, drink some coffee/tea and eat some snacks. Follow these sites: Facebook: Hyvä alku Raahessa and https://rednet.punainenristi.fi/node/34911

Kesäisin on toiminnassa Raahen liikennepuisto, joka on tarkoitettu alle 12 vuotiaille lapsille https://raahe.fi/nuoriso/lasten-liikennepuisto