Tekstin koko
VALIKKO

Ajankohtaiset tiedotteet

Hyvinvointipiste palvelee keskellä Raahea

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä avasi Hyvinvointipisteen Raahen keskustan ytimeen Kauppaporvariin. Hyvinvointipisteessä tarjotaan ohjausta, neuvontaa ja tietoa kaikenikäisten asukkaiden hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi. Toiminta on vielä aluillaan ja nyt haastetaan kuntalaiset ottamaan osaa nimikilpailuun. Hyvinvointipisteen virallisia avajaisia vietetään 12. joulukuuta. Paikka tulee tutuksi monelle kuntalaiselle viikolla 46, jolloin siellä annetaan influenssarokotukset.

Neuvontapisteeseen kootaan keskitetysti tietoa sosiaali- ja terveydenhuollon, alan järjestöjen ja muiden keskeisten toimijoiden järjestämistä palveluista ja toiminnasta. Hyvinvointipisteessä järjestetään asiantuntijaluentoja ja teemapäiviä yhteistyötahojen kanssa. Ensi keskiviikon aamupäivällä Hyvinvointipisteessä alustavat Raahen kaupungin lakimies Leena Mikkola-Riekkinen ja Kelan palveluasiantuntijat aiheesta vammaisten ja ikäihmisten oikeudet ja etuudet.

Hoitotyön johtaja Minna Alatalo kertoo, että Hyvinvointipisteen perustamista vauhditti vuonna 2016 päivitetty hyvinvointikuntayhtymän strategia Toimintakykyisenä kotona. Alatalon mukaan yksi keskeisimmistä päämääristä strategiassa on, että kuntalaiset huolehtivat omasta hyvinvoinnistaan ja käyttävät aktiivisesti sosiaali- ja terveydenhuollon sähköisiä palveluita ja muuta hyvinvointiteknologiaa.

Alatalon mielestä Hyvinvointipisteen toiminnot palvelevat hyvin strategian toteutumista. – Matalan kynnyksen hyvinvointipisteessä voi poiketa hakemassa tietoa, mittaamassa verenpaineen, kuuntelemassa luentoja, harjoittelemassa tietokoneen käyttöä hakemusten tekemiseksi ja sähköisten terveystietojen tarkistamiseksi. Lisäksi saman katon alla Kauppaporvarissa on tarjolla monipuolisia kulttuuriin ja matkailuun liittyviä virikkeitä, Alatalo korostaa. Hän tuo esille, että myös sote-uudistuksessa painotetaan toimivaa asiakasohjausta ja neuvontaa yhteistyössä järjestöjen ja muiden toimijoiden kanssa. Tulevaisuudessa osa ennalta ehkäisevästä neuvonnasta ja ohjauksesta siirtyy kuntien perustoiminnaksi.

Alatalo tuo esille, että Hyvinvointipistettä perustettaessa ja ylläpidettäessä tehdään tiivistä yhteistyötä laaja-alaisesti. - Lybeckerin opiston kuva- ja mediataiteen opiskelijat suunnittelevat ja toteuttavat Hyvinvointipisteen ulkoisen ilmeen. Lisäksi on pyydetty, että alueella toimivat järjestöt ja palveluntuottajat toimittavat esitemateriaalia pisteeseen. Tehdään yhdessä Hyvinvointipisteestä alueemme asukkaiden olohuone ja samalla toivomme vinkkejä hyvinvointia ja kotona asumista tukevan ohjelman sisällöksi, Alatalo haastaa.

Hyvinvointipiste sijaitsee Kauppaporvarissa, entisen päivittäistavarakaupan tiloissa. Hyvinvointipiste on avoinna maanantaista perjantaihin klo 9.00-15.00 sekä tarvittaessa myös iltaisin. Toiminta on pääosin maksutonta ja se toimii ilman ajanvarausta. Tällä hetkellä siellä työskentelevät ikääntyvien palveluohjausta ja neuvontaa tarjoavan NeuvoNurkan työntekijät sekä aulaisäntä. Jatkossa siellä on tavattavissa myös muun muassa perhe-, mielenterveys-, päihde-, terveys- ja sosiaalipalveluiden työntekijöitä. Hyvinvointipisteen puhelinnumero on 040 135 8455.

Lisää tietoa Hyvinvointipisteestä ja sen ohjelmasta: http://www.ras.fi/hyvinvointipiste