Tekstin koko
VALIKKO

Ajankohtaiset tiedotteet

Raahe ottaa käyttöön A-klinikan verkkoterapian

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä tarjoaa seudun asukkaille uudenlaista apua alkoholinkäytön vähentämiseen ja lopettamiseen. Palvelu on A-klinikka Oy:n tuottama verkkoterapia, jossa sosiaali- ja terveysalan ammattilainen tukee asiakasta muutoksen tekemisessä. Verkkoterapia on käytettävissä ajasta ja paikasta riippumatta.

Verkkoterapiassa asiakas saa henkilökohtaista palautetta verkossa tekemistään tehtävistä ja pääsee keskustelemaan ammattilaisen kanssa etävastaanotolla. Verkkoterapia soveltuu hyvin erilaisiin elämäntilanteisiin, sillä se on saatavilla joustavasti ajasta ja paikasta riippumatta. Ohjelman läpikäyminen ei häiritse esimerkiksi työssäkäyntiä tai opiskelua.

”Uuden päihdepalvelun käyttöönoton myötä toivomme, että Raahen seudulla tavoitetaan laajemmin ja uusia asiakasryhmiä, varsinkin, kun verkkoterapian voi suorittaa vaikka kotisohvalta. Verkkoterapia vaikuttaa myös oivalta työkalulta varhaiseen puuttumiseen, ennen kuin ongelmista kasvaa turhan isoja”, sanoo palveluesimies Antti Raappana Raahesta.

Verkkoterapiassa on saatavilla neljä erilaista ohjelmaa asiakkaan henkilökohtaisen tuen tarpeen mukaan. Ammattilainen auttaa sopivan palvelutason valinnassa. Hoidon voi aloittaa todella nopeasti ja kokonaisuudessaan se kestää 3–6 kuukautta. Asiakas voi maksaa hoidon itse tai tiedustella mahdollisuutta saada maksusitoumus Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän päihdehoitopalveluista.

"Ohjelman läpikäyneiltä asiakkailta on saatu erittäin hyvää palautetta. Joustava hoito on helppo sovittaa omaan arkeen ja etätapaamiset verkkoterapeutin kanssa on koettu hyödyllisiksi. Verkkoterapiassa asiakasta ei jätetä yksin, vaan häntä tuetaan muutoksessa ja kuljetaan mukana", kertoo verkkoterapian koordinaattori Hannu Sievänen A-klinikka Oy:ltä.

Verkkoterapia netissä: www.hoitoaverkossa.fi