Tekstin koko
VALIKKO

Ajankohtaiset tiedotteet

Rokotuksia NeuvoRassissa

Terveydenhoitajat antavat jäykkäkouristustehosterokotuksia sekä omakustanteisia rokotteita NeuvoRassissa ke 4.12. klo 15-18 ilman ajanvarausta.

Omakustanteisia rokotteita ovat muun muassa hepatiitti-, punkki- sekä pneumoniarokotteet. Rokotteen saadakseen tulee pyytää kyseessä olevasta rokotteesta resepti omalta terveysasemalta, hankkia se apteekista ja ottaa mukaan NeuvoRassiin.

Alla tietoa tarkemmin THL:n tekemistä muutoksista jäykkäkouristusrokotuksen pistämiseen:

Vuonna 2018 aikuisten rokotusaikatauluun tehtiin jäykkäkouristusrokotukseen muutoksia. Nykyisten ohjeiden mukaan se uusitaan 20 vuoden välein, kun aiemmin rokote on täytynyt ottaa uudelleen kymmenen vuoden jälkeen rokottamisesta. Harvennus koskee alle 65-vuotiaita eli työikäisiä. Yli 65-vuotiaat uusivat rokotteen jatkossakin kymmenen vuoden välein. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan taustalla on pitkä seuranta, jossa on todettu rokotteen suojaavan 20 vuotta.

Kansallisen rokotusohjelmaan kuuluvat rokotteet ovat aikuisille maksuttomia. On tärkeää, että lapsuus- ja nuoruusiässä annettuja rokotuksia tehostetaan aikuisiässä. Aikuisten tulee itse huolehtia siitä, että ovat saaneet perussarjana vähintään kolme jäykkäkouristus-, kurkkumätä- ja poliorokotusta.

Kurkkumätä-jäykkäkouristus-hinkuyskärokote annetaan perussarjan saaneille tehosterokotteena 25 vuoden iässä. Sen jälkeen perussarjan saaneille annetaan tehosterokote 45 ja 65 vuoden iässä.

Raahen alueella Aikuisneuvolakäynnille osallistuneet (65-vuotiaat) saavat tämän rokotteen käynnin yhteydessä.