Tekstin koko
VALIKKO

Ajankohtaiset tiedotteet

Suomi.fi-tunnistus käyttöön NettiRassissa

NettiRassi on Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän sähköinen palvelukanava, josta löytyy sosiaali- ja terveydenhuollon palveluja.

Nyt NettiRassiin kirjautumisessa on otettu käyttöön Suomi.fi-tunnistautumispalvelu. Suomi.fi-tunnistaminen on julkishallinnon yhteinen tunnistuspalvelu, joka otetaan käyttöön vuoden 2017 aikana kaikissa julkisissa asiointipalveluissa.

Suomi.fi-palvelun käyttöönotosta ei aiheudu kuntalaisille kovin suuria käytännön muutoksia. NettiRassiin kirjaudutaan edelleen entiseen tapaan pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sirullisella henkilökortilla.

Tunnistautumistavan valinta on entistä selkeämpi ja sivulla näkyy tieto, että käytössä on Suomi.fi tunnistaminen. Tunnistautumisen jälkeen avautuvalla sivulla näkyy, mihin palveluun asiakas on kirjautumassa ja pyydetään vahvistamaan palveluun siirtyminen.

Omakanta- ja Kela-palveluihin pääsee edelleen suoraan NettiRassista. Omia seurantatietoja pääsee kirjaamaan sähköpostitunnuksella ja salasanalla kuten ennenkin.

Arkistopäällikkö Kaisa Kinnunen-Luovi toteaa, että Raahen seudulla Nettirassin sähköisiä palveluja on otettu aktiivisesti käyttöön. - Tällä hetkellä kirjautuneita käyttäjiä on noin 11 400 henkilöä. Sähköiset palvelut tuovat joustavuutta asiointiin ja nopeuttavat asiakaspalvelua. Asiakkaalle se mahdollistaa asioinnin hänelle parhaiten sopivana aikana.