Tekstin koko
VALIKKO

Apuvälinepalvelut

Apuvälineiden lainaus

Koko kuntayhtymän alueen apuvälinelainaustoiminta on keskitetty Raahen. Apuvälinekeskukselta annetaan oman kuntayhtymän asiakkaille apuvälineitä kotiin sekä lyhyt- että pitkäaikaiseen lainaan.

Lainattavia apuvälineitä ovat lähinnä liikkumista ja päivittäisiä toimintoja helpottamaan tarkoitetut välineet. Sairaanhoidolliset välineet kuuluvat kotisairaanhoidon vastuulle. Pienapuvälineiden (esim. paksunnokset, aukaisijat) lainauksesta huolehtii pääsääntöisesti toimintaterapeutti.

Apuvälinepalvelut ja – lainaus ovat asiakkaille maksuttomia.

Yksilölliset apuvälinesovitukset tehdään ajanvarauksen kautta. Ajan voi varata suoraan apuvälineyksiköstä, puh. 08 849 5620.

Asiakkaalle apuvälinettä varattaessa täytyy ilmoittaa nimen lisäksi myös asiakkaan henkilötunnus.

Apuvälineiden kuljetus ja palautus

Kuntayhtymällä ei ole apuvälineille kotiinkuljetuspalvelua, joten apuvälineen noudosta ja palauttamisesta vastaa asiakas itse.

Ruukkiin, Pyhäjoelle, Siikajoelle ja Vihantiin menevät apuvälineet kuljetetaan säännöllisesti kuntien terveysasemille, josta asiakkaat voivat ne sopimuksen mukaan noutaa. Ko. kuntien asukkaat voivat myös palauttaa lainaamansa välineet omille terveysasemilleen.

Apuväline palautetaan heti käyttötarpeen päätyttyä. Apuvälineessä tulee näkyä ainakin asiakkaan nimi, etenkin jos apuväline palautetaan muualle kuin Raahen Apuvälinekeskukseen. Palauttamatta jääneistä ja tahallaan rikotuista apuvälineistä asiakkaalta peritään apuvälineen hankintahinta.

Apuvälineiden huolto

Apuvälineiden huollosta vastaaa apuvälinehuolto, puh. 040 135 7676, arkisin klo 8-15.

Sisäänkäynti
apuvälinekeskukseen on Rantakadun puolelta, sisäänkäynti L1.

Yhteystiedot

puh. 08 849 5620

Avoinna
ma klo 10-15
ti-to klo 8-15
pe klo 8-14