Tekstin koko
VALIKKO

Hyvinvointipiste NeuvoRassi

Hyvinvointipiste NeuvoRassi tarjoaa ohjausta, neuvontaa ja tietoa kaikenikäisten asiakkaiden hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi sosiaali- ja terveydenhuollon asioissa keskellä Raahea. NeuvoRassin toiminta on pääosin maksutonta ja toimii ilman ajanvarausta. NeuvoRassi palvelee myös puhelinnumerossa 040 135 8455 ma-pe klo 8-15 tai sähköpostitse: neuvorassi@ras.fi.

NeuvoRassissa järjestetään asiantuntijaluentoja ja tapahtumia erilaisista aiheista yhteistyössä eri toimijoiden kanssa.

NeuvoRassi löytyy nyt myös Facebookista, jonka kautta saa myös tietoa NeuvoRassin toiminnasta, tapahtumista ja ajankohtaisista asioista. Käy tykkäämässä ja seuraamassa osoitteessa www.facebook.com/neuvorassi

Lisäksi on seuraavaa palvelua:

 • Sairaanhoitajan kiireetön vastaanotto ma-to klo 8-15 ajanvarauksella. Sairaanhoitajan vastaanotolla saa terveysneuvontaa, ohjausta verenpaineen ja verensokerin mittaukseen sekä tehdään korvahuuhteluita, ompeleiden poistoja, lääkepistoksia, perusrokotuksia ja MMSE-muistitestejä. Ajanvaraus puhelinnumerosta 040 135 8455 tai NeuvoRassin toimistosta ma-pe klo 8-15. Sairaanhoitajan vastaanotolla hoidetaan kiireettömiä asioita, jotka eivät vaadi välitöntä hoitoa tai ensiapua.
 • INR-näytteenotto (Marevan-lääkitystä varten) ma-to klo 13-14 sairaanhoitajan vastaanotolla ja pe klo 12-13 laboratorion näytteenotossa ilman ajanvarausta.
 • Laboratorion näytteenotto pe klo 7-13 ajanvarauksella.
  Ajanvaraus puhelinnumerosta (08) 849 4838 ma-pe klo 12-15 tai www.nettirassi.fi. Näytteenotossa ei oteta sydänfilmiä, sokerirasituksia ja vuorokausivirtsanäytteitä. Näytteenottopiste sijaitsee NeuvoRassin viereisellä käytävällä olevassa tilassa, jonne käynti tapahtuu sisääntuloaulassa olevien opasteiden mukaan. Näytteenottoon voi tulla otattamaan tutkimuksia myös omakustanteisesti ilman lääkärin lähetettä.
 • Ikääntyvän väestön neuvonta- ja palveluohjaustiimi NeuvoNurkan palveluohjaajat työskentelevät NeuvoRassin tiloissa. Ikääntyneiden yksilölliseen neuvontaan ja ohjaukseen pyydetään sopimaan aika etukäteen puhelimitse, jolla varmistetaan palveluohjaajan paikallaolo liikkuvan työn vuoksi. Puhelinnumerot ja lisätietoa: http://www.ras.fi/neuvontapalvelut
 • Ikäneuvolan terveydenhoitajan vastaanotto ma-pe klo 8-15 ajanvarauksella. Terveydenhoitajan vastaanotolla tehdään ikäihmisten terveystarkastuksia ja muistitutkimuksia. Terveydenhoitajan tavoittaa puhelimitse ma-ti ja pe klo 8-9,
  puh. 040 135 8335
 • Vammaispalvelun sosiaalityöntekijä antaa yksilöllistä ohjausta ja neuvontaa asumiseen, asiointiin ja muiden elämäntoimintojen sujumiseen tiistaisin parittomilla viikoilla klo 14-15 ilman ajanvarausta.
 • Vapaaehtoiset digikummit opastavat yksilöllisesti internetin ja älylaitteiden käytössä keskiviikkoisin klo 14-16
  ajanvarauksella. Ajanvaraus puhelinnumerosta 040 135 8455 tai NeuvoRassin toimistosta ma-pe klo 8-15.
 • Yleisötilassa on asiakaspääte, joka mahdollistaa NettiRassin ja Kansallisen terveysarkiston (Kanta), Suomi.fi sekä kuntayhtymän internetsivujen käytön ja tarvittaessa osastonsihteeri opastaa niiden käytössä.

Kuntalaisilta ja kaikilta yhteistyökumppaneilta toivotaan vinkkejä ja ideoita siihen, millaista toimintaa NeuvoRassissa tulee olla, jotta se tukee kotona asuvan henkilön/perheen itsenäistä suoriutumista, hyvinvointia, terveyttä ja toimintakykyä. Vinkkejä ja ideoita voi esittää käymällä NeuvoRassin toimistossa tai puhelimitse, puh. 040 135 8455 tai sähköpostitse: neuvorassi@ras.fi

Hyvinvointipiste NeuvoRassin tapahtumat

Toukokuu 2019
Maanantai 27.5. klo 14.00-14.30
Keppijumppa
- Raahen kaupungin liikunnanohjaaja Annamari Luukkonen ohjaa ulkona keppijumpan, jossa tehdään helppoja, liikkuvuutta edistäviä ja kehoa huoltavia liikkeitä keppiä apuna käyttäen. Lähtö NeuvoRassista ja paluu NeuvoRassiin. Huonon sään sattuessa keppijumppa NeuvoRassissa.

Keskiviikko 29.5. klo 14-16
Internet ja älylaitteet
- Digikummit opastavat yksilöllisesti internetin ja älylaitteiden käytössä ajanvarauksella, puh. 040 135 8455 tai NeuvoRassin toimistosta.

Perjantai 31.5. klo 10-11
Kesäjumppa
- Kuntayhtymän fysioterapeutti ohjaa jumpan, joka soveltuu kaikenikäisille ja -kuntoisille.
Kesäkuu 2019
Maanantai 3.6. klo 15-16
Kysy palvelusetelistä
- Kuntayhtymän asiantuntijat kertovat missä kuntayhtymän palveluissa on käytössä/vaihtoehtona palveluseteli, miten sitä haetaan ja millä perusteilla se myönnetään. Mahdollisuus esittää kysymyksiä ja vapaata keskustelua aiheesta.

Tiistai 4.6. klo 15-16
Aivojumppa
- Kuntayhtymän toimintaterapeutti Marika Alasuutari ohjaa toiminnallisen aivojumpan pelien avulla.

Keskiviikko 5.6. klo 12-14
Suuhygienistin vastaanotto
- Kuntayhtymän suuhygienisti Heidi Tuomaala tekee hoidon tarpeen arviointia ja ohjaa tarvittaessa jatkohoitoon ilman ajanvarausta.

Keskiviikko 5.6. klo 14-16
Internet ja älylaitteet
- Digikummit opastavat yksilöllisesti internetin ja älylaitteiden käytössä ajanvarauksella, puh. 040 135 8455 tai NeuvoRassin toimistosta.

Torstai 6.6. klo 12-14
Senioriparkki

- Matalan kynnyksen huolenpitoa ja virkistävää yhdessäoloa omaishoidettaville omaisten asioinnin ajaksi ilman ajanvarausta bingon ja muistelutuokion merkeissä.

Torstai 6.6. klo 14-17
Rokotusiltapäivä
- Terveydenhoitajat antavat jäykkäkouristustehosterokotuksia sekä omakustanteisia rokotteita ilman ajanvarausta. Omakustanteisen rokotteen saadakseen tulee pyytää kyseessä olevasta rokotteesta resepti omalta terveysasemalta, hankkia se apteekista ja ottaa mukaan NeuvoRassiin.

Perjantai 7.6. klo 10-11
Kesäjumppa
- Kuntayhtymän fysioterapeutti ohjaa jumpan, joka soveltuu kaikenikäisille ja -kuntoisille.

Yhteystiedot

Käyntiosoite:
Kirkkokatu 28, Raahe
(Kauppaporvari, entisen Valintatalon tila)

Postiosoite:
NeuvoRassi
PL 25
92101 Raahe

Avoinna:
ma-pe klo 8-15

Puh. 040 135 8455
ma-pe klo 8-15

Sähköposti:
neuvorassi(at)ras.fi