Tekstin koko
VALIKKO

Lapsi- ja perhepalvelut

Lapsi- ja perhepalvelujen tavoitteena on tukea perheitä suunnitelmallisesti ja ammatillisesti. Lapsi- ja perhepalveluina tarjoamme äitiysneuvola-, lastenneuvola-, koulu- ja opiskelijaterveydenhuoltopalveluita, puhe- ja toimintaterapiapalveluita, erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten palveluita, perheneuvolapalveluita sekä lastensuojelutyötä, perhetyötä ja lastenvalvojan palveluita.

Palveluohjaus

Kun jokin asia perheen, lapsen tai nuoren tilanteessa huolettaa, ota ensisijaisesti yhteyttä lapsiperheiden palveluohjaukseen. Palveluohjaus tarjoaa ohjausta ja neuvontaa lapsiperheille suunnattuihin sosiaalipalveluihin liittyen. Palvelunumeroon voivat soittaa sekä yksityiset henkilöt että viranomaiset. Palvelu on tarkoitettu kaikille seutukunnan perheille, joissa on ainakin yksi alaikäinen. Palveluohjaus on maksutonta ja vapaaehtoista.

Palveluohjaajat vastaanottavat kaikki ensiyhteydenotot lapsiperheiden kotipalveluun ja perhetyöhön sekä perheneuvolaan. Palveluohjaajat ottavat vastaan myös lastensuojeluilmoitukset ja muut yhteydenotot lastensuojelullisissa asioissa.

Ota yhteyttä palveluohjaukseen esimerkiksi silloin, kun:

  • tarvitset käytännön apua kotiin
  • toivot tukea kasvatukseen tai parisuhteeseen liittyen
  • olet huolissasi alaikäisen käytöksestä tai mielialasta
  • olet huolissasi jaksamisestasi vanhempana
  • olet kohdannut perheväkivaltaa
  • sinulla on huoli jostakin perheeseesi liittyvästä asiasta, muttet tiedä mihin ottaa yhteyttä

Palveluohjauksen tehtävä on tehdä ensiarvio perheen tilanteesta, kartoittaa yhdessä perheen ja verkoston kanssa, minkälaisesta tuesta perhe voisi hyötyä sekä järjestää perheelle tarvittava tuki.

Palveluohjaaja on tavoitettavissasi arkisin klo: 8-11 välillä numerossa 040 135 8125. Mikäli puheluusi ei ehditä vastata heti, voit jättää ääni- tai tekstiviestin.

Kiireellisissä kriisi- ja hätätilanteissa on aina otettava yhteyttä yleiseen hätänumeroon 112. Hätäkeskuspäivystäjä arvioi päivystyksellisen sosiaalityön tarpeen.

Lapset puheeksi -työmenetelmä

Palveluissamme on käytössä kaikille lapsiperheille Lapset puheeksi -työmenetelmä.

Katso Lapset puheeksi -työmenetelmän esittelyvideo tästä linkistä

Yhteystiedot

Palveluohjaus
puh. 040 135 8125
ma-pe klo 8-11

Tulosaluejohtaja
Antti Tornberg
puh. 040 135 7850

Neuvolapalvelut
Tulosyksikköjohtaja
Anna-Maija Pehkonen
puh. 044 439 4590

Perhesosiaalityö
Tulosyksikköjohtaja
Elisa Roimaa
puh. 040 135 7911