Tekstin koko
VALIKKO

Yleistä tietoa asiakkaalle

Esteen sattuessa

Ilmoittakaa kyseiseen yksikköön mahdollisimman nopeasti ellette voi saapua sovittuna aikana. Peruuttamattomista ja käyttämättömistä ajanvarauksista peritään sakkomaksu.

Hajusteet

Pyydämme välttämään voimakkaita hajusteita ja tuoksuvia kukkia, koska ne voivat aiheuttaa oireita astmaatikoille.

Käsihygienia

Käsidesinfektioainetta on tarjolla wc-tiloissa, potilashuoneissa ja osastojen ulko-ovien läheisyydessä.

Leikkaustoimenpiteeseen saapuvat potilaat

Flunssaista tai kuumeista potilasta ei voi leikata. On syytä ottaa välittömästi yhteyttä kyseiseen yksikköön jatko-ohjeiden saamiseksi.

Ihon kunto on tärkeä ja siksi potilaan pitää etukäteen tarkistaa mm. varvasvälit ja taivepaikat ja hoitaa todetut ihorikkeymät tai ihottumat hyvissä ajoin etukäteen.

Tupakointi hidastaa haavojen paranemista ja altistaa mm. tulehduksille. Erityisesti vaativiin toimenpiteisiin, kuten selkä- , tekonivel-, suolisto- ja isoihin gynekologisiin leikkauksiin tulevien potilaiden tulisi lopettaa tupakointi vähintään 8 viikkoa ennen suunniteltua toimenpidettä. Tukea lopettamiseen esim. nikotiinikorvaushoidon muodossa kannattaa kysyä toimenpiteeseen lähettäneeltä lääkäriltä.

Lisätietoja: http://www.ras.fi/tupakoimattomana_leikkaukseen.aspx

Opiskelijat

Kuntayhtymä tarjoaa alan opiskelijoille mahdollisuuksia käytännön harjoitteluun. Asiakkaalla on oikeus kieltää opiskelijan läsnäolo hoito-/palvelutilanteessa.

Osastolle mukaan

Ottakaa mukaan vihreä potilaskansio, mikäli teillä sellainen on. Ottakaa mukaan myös omat astmasuihkeet, insuliinikynät ja silmätipat sekä harvinaisemmat lääkkeet, joita käytätte jatkuvasti. Myös omat sisäjalkineet voi ottaa mukaan.

Pysäköinti sairaalan alueella

Potilaat ja vierailijat voivat pysäköidä autonsa Tauno Kiesvaaran väylän P-alueen merkityille paikoille. Osalla alueen paikoista pysäköintiaika on rajoitettu 4 tuntiin.

Pysäköinti on maksutonta. Liikkumisesteisiä varten on merkityt paikat sairaalan poliklinikan ja terveyskeskuksen seinustalla.jpg, 375 kb

Pyörätuolit

Liikuntaesteisille on varattuna pyörätuoleja terveysasemien ja sairaalan sisääntuloauloissa.

Päihteet

Alkoholin ja huumeiden tuominen tiloihimme ja käyttö on kielletty.

Rahat ja arvoesineet

Älkää ottako mukaan suuria rahasummia, luotto- ja pankkikortteja, arvoesineitä tai koruja. Kuntayhtymä ei vastaa potilashuoneista tai naulakoista kadonneista tavaroista. Osastoilla potilailla on mahdollisuus antaa rahat, luotto- ja pankkikortit sekä arvoesineet kuittia vastaan säilytykseen.

Sairaalan kanttiini

Kanttiinin aukioloajat:
ma-pe klo 8-15
la suljettu
su suljettu

Kanttiinissa on tarjolla suolaisia ja makeita leivonnaisia, voileipiä ja sämpylöitä, salaatteja, makeisia, hygieniatarvikkeita, lukemista, leluja ja koriste-esineitä, kukka-asetelmia, kortteja yms.

Tupakointi

Olemme savuton kuntayhtymä. Tupakointi on mahdollista ulkona vain sille varatuilla paikoilla.

Valokuvaaminen ja videokuvaaminen

Valokuvaaminen ja videokuvaaminen on sallittu kuntayhtymän tiloissa vain toimintayksikön toiminnasta vastaavan esimiehen luvalla. Lisäksi henkilöiden kuvaamiseen tarvitaan lupa asianomaisilta henkilöiltä.

Vastaanotolle mukaan

  • Kela-kortti

Yhteystiedot

Puhelinvaihde
08 849 111