Tekstin koko
VALIKKO

Radiologia

Radiologisen yksikkömme toiminta-ajatuksena on tuottaa korkeatasoisia ja edullisia radiologisia diagnostiikka- ja toimenpidepalveluja hyvinvointikuntayhtymälle ja alueen yksityislääkäreille. Palveluja myydään myös alueen ulkopuolelle ja OYS:lle. Yksikössämme tehdään natiivi-, ultraääni-, mammografia-, tietokonetomografiatutkimuksia sekä toimenpideradiologiaa. Magneettitutkimuksia tehdään kahtena päivänä viikossa magneettirekassa. Osastollamme tehdään myös kuntayhtymän alueen seulontamammografiatutkimukset.

Seulontamammografiakuvaukset vuonna 2015

Oma radiologinen yksikkö tuo kuntalaisille monia etuja. Mitä nopeammin diagnoosi saadaan, sen parempi on hoitoennuste. Mitä nopeammin päästään tutkimuksiin, sitä lyhyemmäksi sairasloma jää ja aikaakin säästyy. Tutkimukset on räätälöity potilaskohtaisesti ja erityistason tutkimukset voidaan suorittaa potilaan tilan mukaan.

Panostamme laatuun ja innovatiivisuuteen. Meillä oli Suomen ensimmäinen seutukunnallinen digitaalinen röntgen. Olimme ensimmäinen aluesairaala Suomessa, joka otti käyttöön teleradiologiayhteydet (1992).

Meille tuli myös ensimmäinen aluesairaalatason röntgen, jossa kolmiulotteinen kerroskuvausmahdollisuus osana kirurgista hoidon suunnittelua (1996).

Teemme jatkuvasti tutkimusyhteistyötä Oulun yliopiston ja Oulun seudun ammattikorkeakoulun kanssa. Asiakkaiden ja henkilökunnan hyvinvointi on meille tärkeää ja seuraamme niitä asiakaskyselyin.

Kuvauksiin ja tutkimuksiin tarvitaan terveyskeskuslääkärin tai muun sairaanhoitolaitoksen lähete. Kuvausaika varataan röntgenosastolta. Ajanvarauksen yhteydessä henkilökunta voi antaa jotain erityisohjeita, joita on syytä noudattaa kuvauksen onnistumiseksi.

Yhteystiedot

RAS röntgen
PL 25
92101 Raahe

puh. 08 849 4830
faksi 08 849 4831

Tulosyksikköjohtaja
Jarmo Reponen
puh. 044 439 4820

Avoinna ma -pe klo 7.00 - 16.00. La - su ja juhlapyhinä klo 9.00 - 13.00.

Ajanvaraukset
arkisin klo 8-16