Tekstin koko
VALIKKO

Kutsuntaikäisten terveystarkastukset

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän alueella kutsuntaikäisten terveystarkastukset tehdään pääsääntöisesti opiskeluterveydenhuollon ja terveysasemien yhteistyönä. Terveystarkastusten vastaanotot ovat oppilaitosten terveydenhoitajien tiloissa tai terveysasemilla.

Terveydenhoitajat lähettävät ajan kirjeellä kutsuntaikäiselle ennakkoterveystarkastuksesta ja ne tehdään kevään ja kesän aikana. Terveystarkastuksen yhteydessä annetaan aika lääkärin terveystarkastukseen, joka on oman paikkakunnan terveysasemalla.

Time out! Aikalisä! Elämä raiteilleen

on nuorille tarkoitettu palvelu, jonka tavoitteena on keskustella kutsuntaikäisten kanssa, tarjota apua ja tukea armeijaan lähtijöille, mutta ennen kaikkea lykkäystä saaneille tai armeijan keskeyttäneille.

Palvelussa nimetään ohjaaja, jolta saa tukea oman elämäntilanteen selvittelyyn sekä apua ratkaisujen löytymiseen. Palvelun piiriin voi tulla, jos haluaa tietoa opiskeluun, työnhakuun, asumiseen, toimeentuloon, terveyteen liittyvissä asioissa tai nuori haluaa keskustella asioista ulkopuolisen henkilön kanssa. Käsiteltävistä asioista ja tapaamisten määrästä sovitaan yhdessä.

Aikalisä-palvelu on kuntien nuorille tarjoama luottamuksellinen ja maksuton palvelu. Kaikki ohjaajat ovat koulutettuja ammattilaisia ja he ovat mukana kutsunnoissa Pyhäjoella, Raahessa ja Siikajoella.

Yhteystiedot

Raahe

Terveydenhoitaja
Tuija Kaisto
puh. 040 135 7129

Terveydenhoitaja
Marjut Paganus
puh. 044 439 4532

Terveydenhoitaja
Tiina Sallinen
puh. 044 439 4619

Pyhäjoki

Terveydenhoitaja
Paula Lammi
puh. 040 135 8019

Ruukki

Terveydenhoitaja
Tuula Lehto
puh. 044 439 4624

Vihanti

Terveydenhoitaja
Minna Kallio
puh. 044 439 4617

Tulosyksikköjohtaja

Anna-Maija Pehkonen
puh. 044 439 4590