Tekstin koko
VALIKKO

Opiskelu- ja työterveyshuollon ulkopuolelle jäävien terveystarkastukset

Opiskelu- ja työterveyshuollon ulkopuolelle jäävien nuorten ja aikuisten terveystarkastuksia tehdään Softpoliksessa, Rantakatu 8, 92100 Raahe (ovi 5, 2. kerros) sekä Pyhäjoen, Vihannin, Ruukin ja Siikajoen terveysasemilla.

Terveystarkastuksen tavoitteena on terveyden edistäminen ja ylläpitäminen, sairauksien tunnistaminen ja niiden ehkäiseminen sekä ohjaaminen hoitoon että lääkinnälliseen, ammatilliseen tai sosiaalisen kuntoutukseen.

Käynnin aikana keskustellaan asiakkaan kanssa terveydentilasta, elintavoista sekä työ- ja toimintakykyyn vaikuttavista terveydellisistä seikoista.

Tarkastuksessa tehdään terveyteen liittyviä mittauksia (laboratoriotutkimukset, verenpaine, näkö ja kuulo, PEF -mittaus), kartoitetaan perusrokotukset ja keskustellaan kyselylomakkeiden tuloksista (terveyskysely, päihdekysely, mielialakysely, tyypin 2 diabeteksen riskitesti). Keskustellaan myös elämäntavoista ja terveystottumuksista (ravitsemus, uni, liikunta, päihteiden käyttö).

Lääkärin vastaanotolle ohjautuvat ne henkilöt, joilla on epäily työkykyä tai ammatillista kuntoutusta haittaavasta sairaudesta tai sairauksista. Lääkäri tekee arvion työttömän senhetkisestä työkyvystä tai hoidon ja kuntoutuksen tarpeesta.

Asiakas voi varata ajan terveystarkastukseen soittamalla terveydenhoitajalle puh. 044 439 4537 tai NettiRassin kautta osoitteessa www.nettirassi.fi.

Asiakas saa tiedon varatusta ajasta suoraan kotiin, puhelimitse tai kirjeitse. Terveydenhoitaja lähettää postitse asiakkaalle kotiin täytettäväksi kyselylomakkeet. Terveyskyselyn voi täyttää ja lähettää myös NettiRassin kautta osoitteessa www.nettirassi.fi.

Yhteystiedot

Terveydenhoitaja
puh. 044 439 4537