Olet tässä

Palveluohjaus

Kun jokin asia perheen, lapsen tai nuoren tilanteessa huolettaa, ota ensisijaisesti yhteyttä lapsiperheiden palveluohjaukseen. Palveluohjaus tarjoaa ohjausta ja neuvontaa lapsiperheille suunnattuihin sosiaalipalveluihin liittyen.

Palvelunumeroon voivat soittaa sekä yksityiset henkilöt että viranomaiset. Palvelu on tarkoitettu kaikille seutukunnan perheille, joissa on ainakin yksi alaikäinen. Palveluohjaus on maksutonta ja vapaaehtoista.

Ota yhteyttä palveluohjaukseen esimerkiksi, kun:

  • tarvitset käytännön apua kotiin
  • toivot tukea kasvatukseen tai parisuhteeseen liittyen
  • olet huolissasi alaikäisen käytöksestä tai mielialasta
  • olet huolissasi jaksamisestasi vanhempana
  • olet kohdannut perheväkivaltaa
  • sinulla on huoli jostakin perheeseesi liittyvästä asiasta, muttet tiedä, mihin ottaa yhteyttä

Palveluohjauksen tehtävä on tehdä ensiarvio perheen tilanteesta, kartoittaa yhdessä perheen ja verkoston kanssa, minkälaisesta tuesta perhe voisi hyötyä sekä järjestää perheelle tarvittava tuki.

Palveluohjaus vastaanottaa kaikki ensiyhteydenotot lapsiperheiden kotipalveluun, lapsiperheiden sosiaalityöhön ja perheneuvolaan. Palveluohjaus ottaa vastaan myös lastensuojeluilmoitukset ja muut yhteydenotot lastensuojelullisissa asioissa.

Palveluohjaaja on tavoitettavissasi ma-pe klo 8-11 numerossa 040 135 8125. Jos puheluusi ei ehditä vastata heti, voit jättää ääni- tai tekstiviestin.

Kiireellisissä kriisi- ja hätätilanteissa ota aina yhteyttä yleiseen hätänumeroon 112. Hätäkeskuspäivystäjä arvioi päivystyksellisen sosiaalityön tarpeen.

 

Yhteystiedot

Palveluohjaaja
040 135 8125
ma-pe klo 8-11